maanantai 3. maaliskuuta 2008

Saammeko tulla sisään kertomaan piratismista?

Miltä tuntuisi, jos oven takana joku päivä seisoisi kaksi pirteää pikku-piraattia pyytämässä lupaa päästä sisään kertomaan piratismista ja siitä, kuinka se voisi tarjota sinullekin paremman elämän?

Piraattien fanaattisuudella on paljon yhtäläisyyksiä fundamentalistiuskovaisten asenteiden kanssa. Molemmat ryhmät ovat sokeita kaikille muille vaihtoehdoille ja tulevat jankkaamaan dogmiaan vielä sadan vuoden päästäkin.

Piraattien horjumaton usko oman aatteensa oikeutukseen on niin vahva, että olisi ehkä sittenkin kannattanut "piraattipuolueen" sijasta alkaa perustamaan piraattikirkkoa. Etuna olisi ollut myös se, että piraattikirkossa piraattipiispat ja -papit olisivat sanelleet, mitä piratismi on, eikä rivipiraattien olisi tarvinnut vaivata päätään liian vaikeilla asioilla piraattifoorumilla.

Toisaalta, piraateille ominaisin järjestäytymismuoto saattaisi kuitenkin löytyä moottoripyöräjengeistä. Siellä on samaa meininkiä kuin piraattilaivalla. Nythän "piraattipuolue" jo jakaa sivustollaan virtuaalisia jengiliivejä (ts. bannereita), jotka jokainen pikku-piraatti voi pukea oman sivustonsa päälle tunnustaakseen värinsä.

Kannattaisi kokelasaikana vaatia pikku-piraateilta merkittäviä piraattitekoja ja initaation päätteeksi vaatia piraattivalan vannomista:

Minä lupaan ja vannon pyhittäväni elämäni
taistelulle tekijänoikeusmafiaa vastaan ja
jakaa tiedostoni ja muiden tiedostot vastikkeetta ainiaan
niin myötä kuin vastoin käymisissä.
Bittorrent ja darknet minua siinä auttakoon.

:-D

Ei kommentteja: