maanantai 3. maaliskuuta 2008

Piraattien marssi kaapista ulos

Nyt on koleeta olla avoimesti piraatti ja tunnustaa värinsä. ”Piraattipuolueen” perustamisen yhteydessä nuoret miehet piratismin tunnossaan ovat päättäneet tulla joukolla kaapista ulos. ”Puolueen” foorumilla kukin kertoo nimensä, asuinpaikkansa, opiskelupaikkansa, työpaikkansa, harrastuksensa jne. Vain kengännumero ja henkilötunnus jäävät puuttumaan. Uskottavaa ”puoluetta” olisikin vaikea perustaa olemalla ”Dark Lord” tai ”Dirty Mutha Fuc**er”. Tosin jotkut piraatit näyttävät vielä häpeävän uskoaan piratismiin ja esiintyvät salanimillä.

Piraattien valtaosa näyttää olevan miessukupuolta edustavia opiskelijanuoria, jotka todennäköisesti asuvat opiskelija-asuntoloissa, joiden ilmaiset ja nopeat nettiyhteydet kulkevat yliopistojen tietoverkkojen kautta ja ovat veronmaksajien rahoittamia. Toki joukossa on myös koululaisia ja työssä käyviä. Naiset loistavat poissaolollaan ja piratismi näyttäytyy nuorten miesten uhon ilmaisuna. Liekö syynä piraattien sovinismi vai onko naisilla vain ”järkevämpää” tekemistä?

Opiskelevat ja työssä käyvät piraatit näyttävät pääasiassa toimivan IT- ja media-aloilla. Eräät IT-alan yritykset saavat foorumilla nimellä mainiten ilmaista mainosta piraattien suojatyöpaikkoina. Yrittäjille ei liene käytännössä yhdentekevää, että heidän työntekijänsä ovat mukana poliittisessa toiminnassa, joka tähtää heidän elinkeinonsa kaventamiseen, vaikka teoriassa laki toki kieltää syrjimisen poliittisin syin.

Suoraan sanoen ihmettelen, mistä nämä piraattiopiskelijat aikovat valmistuttuaan työpaikkansa saada. Ensimmäiset warettajat ja kräkkerit ovat jo tukevasti keski-iässä. Moni heistä toimii esimiesasemassa IT-alalla. Liekö piraateilla vapaamuurarien tapaan salainen kädenpuristus ja avainfraasi, joilla lajitoverit tunnistetaan työhaastattelussa?

Piraattien joukossa näyttää olevan myös vartiointiliikkeiden työntekijöitä. Mikäs siinä, sortuvathan vartijatkin välillä varastamaan vartiointikohteistaan. Varmasti myös poliisien joukossa on piraatteja siinä missä rattijuoppoja ja vaimonhakkaajiakin. Tuskin maltan odottaa ensimmäisen piraattipoliisin tuloa ulos kaapista.

Merkittävä osa piraateista on myös mitälie-libertaani-anarkokapitalisti-minarkisti-elämäntapaintiaaneja, joiden elämällä ei liene muuta päämäärää muin matkustaa muiden siivellä kohti vallankumousta ilman aikomusta osallistua itsensä elättämiseen tai yhteiskunnan rakentamiseen. Heille sopii mainiosti uussosialistinen digikommunismi, missä aineeton omaisuus sosialisoidaan piraattiyhteiskunnan omaisuudeksi.



Image Hosted by ImageShack.us

Ei kommentteja: